Kronografuret har længe været kendt og særdeles populært, og mærker som blandt andet Omega og TAG Heuer har lavet en del ikoniske ure af slagsen. Særligt kan Omega blære sig med, at deres kronograf model, Speedmaster, er det eneste ur, der har været med på månen – og så endda i to omgange, både med Apollo 11 og 17. Men mange vil mene, at langt de fleste kronografure minder ufatteligt meget om hinanden rent designmæssigt, og det kan vi sådan set godt forstå. Hvis du er træt af de typiske kronograf ure og gerne vil have noget nyt, anderledes og moderne, så har vi en god nyhed til dig. Original Grain har nemlig skabt en serie af kronograf ure i et helt særligt og innovativt design, hvor fokus på både funktionalitet og æstetik sammen har skabt en række helt unikke og anderledes ure.


Original Grain Alterra Chrono Burl/Wood Silver Pris: 2.499 DKK


Det typiske kronograf ur

Original Grain Chrono der står for kronograf, er et herreur der går ind under kategorien ”sportsure”. Deres særlige kendetegn er nemlig, at de er i stand til at fungere som stopure og derfor er velegnede til en del sportslige discipliner, hvor tid er en vigtig faktor. Kronograf uret kan derfor genkendes, fordi det har en knap på hver side af kronen. Det er de knapper, der starter og stopper tiden. Desuden har kronograf ure flere mindre skiver rundt om visernes centrum, og selvom det også ses på en række andre urtyper, er det helt karakteristisk for tidtagningsure. Hvis du ser et ur med en tachymeter krans, kan du også være sikker på, det er et kronograf ur, trods det ikke er alle af denne urtype, der har en. Tachymeter kransen er den skala, der sidder yderst rundt om urskiven. Den bliver brugt til at måle hastighed baseret på en bevægelsestid eller til at måle en afstand baseret på en hastighed.


Original Grain Alterra Chrono Black Leather Pris: 2.499 DKK


Kronograf ure med et nyt originalt design

Da kronograf uret oprindeligt er skabt som et sportsur og derfor har haft en vigtig, teknisk funktion, kan man af og til mistænke producenterne for at lægge al deres energi i teknologien og derfor forsømme det æstetiske en smule. Men nu kommer Original Grin med et forfriskende nyt tiltag på de kendte kronografure. Deres nye serie, Chrono, har uendeligt mange flotte detaljer og en hel unik sammensætning af forskellige materialer. De har blandet træ med læder og rustfrit stål – naturen med det tekniske – og det giver et spændende og yderst nutidigt og moderne udtryk. Urene har et luksuriøst touch og virker eksklusive hele vejen igennem. Desuden er det, som firmaets navn også indikerer, fuldstændig originalt og kan ikke sammenlignes med noget andet.

Egentlig kaldes den nye kollektion også for Alterra, hvilket er en sammentrækning af ordene ”All Terrain”. Uret er nemlig det første fra mærket, der for alvor kan holde til – og er beregnet til – at blive taget med på eventyr. Mens de øvrige ure fra Original Grain er vandafvisende, er deres ”burl wood chronograph” det første vandtætte ur fra firmaet, og det kan holde til op mod 10 meters dybde.

Chrono serien fra Original Grain består af 10 stilfulde kvalitets ure i forskellige toner og farver. Er du til det mere diskrete men stadig detaljerede, kan du finde ure helt i sorte toner eller i varm gyldenbrun, mens andre har store kontraster mellem for eksempel træ og stål. De har dog alle noget kreativt og nytænkende over sig, der passer til den moderne mand, der ikke er bange for at eksperimentere med stil og design. Med denne kollektion har Original Grain for alvor skubbet til grænserne for urdesign og bevist, at der i den grad kan komme noget godt ud af at hælde gammel vin på nye flasker.

Priserne på den nye kollektion ligger i øvrigt mellem 249 og 349 euro, hvilket er en yderst ydmyg pris for et så gennemført, stilfuldt og kvalitetsbevidst produkt. Du kan se den fulde kollektion her.


Original Grain Alterra Chrono Gold Pris: 2.499 DKK


Et ur brand med sjæl

Med en kærlighed for at arbejde med træ har to amerikanske brødre skabt et enestående urfirma, hvor godt håndværk, autenticitet og kvalitet er nøgleordene. De er vilde med stil, men vil gerne udfordre de klassiske designtraditioner. Som de også har gjort med kronograf serien, Chrono, stræber de altid efter at give gamle kendinge et frisk pust og et opløftende touch. Men ikke nok med at Original Grain har dygtige designere og et øje for materialevalg, så er det også et firma, der har hjertet på det rette sted. De er bevidste om, at man med al produktion tærer på naturens ressourcer, og derfor gør de alt, hvad de kan, for at give noget tilbage, så vi kan bevare den blå planet. Gennem et samarbejde med Trees For The Future og konceptet 1 Watch = 10 Trees har Original Grain været med til at plante utallige træer, som samtidig har skabt flere jobs og bragt mad på bordet til adskillige familier. Farmere rundt om i verden bliver gennem projektet undervist i at plante og dyrke forskellige typer af grøntsager og frugttræer for på den måde at sikre, at familiens næringsmæssige behov bliver dækket på længere sigt. Det hele sker altså ud fra konceptet, at man ikke skal give en sulten mand en fisk, men i stedet give ham en fiskestang og lære ham at bruge den. Det er et langsigtet og bæredygtigt initiativ, der kommer til gavn for både de udsatte familier rundt om på jorden og for klimaet. Samtidig kræver det intet af dig – det sker helt automatisk, når du køber dit nye favorit ur fra Original Grain. Læs mere om hele konceptet på firmaets hjemmeside.

Læs også: 11 RÅD TIL AT VÆLGE DET RIGTIGE UR - TIL UNDER 1500 KR.