Du har med garanti set det en million gange før: iPhones og andre smartphones med fuldstændig knuste skærme, gigantiske flænger og dybe ridser. Det er ikke kun ærgerligt, når man har brugt flere tusinde kroner på lækkert design – et smadret glas kan gøre et objekt helt og aldeles ubrugeligt. Det er derfor efterhånden ganske normalt at sætte panserglas på mobiltelefonen, netop for at beskytte skærmen, hvis telefonen ved et uheld tabes, eller den får et ordentligt stød. Og denne idé er nu blevet overført til ure. Du kan nu få panserglas i forskellige størrelser til dit ur, så du undgår skræmmer, ridser, en grim overflade og i værste fald et ødelagt glas. Det giver dit ur en længere levetid og et evigt flot udseende.

>> Køb Panserglas til kun 149 kr her <<


Derfor skal du have panserglas på dit ur

Panserglas, eller watchglass som det kaldes, når det er skabt til ure, er et meget tyndt men ultra stærkt glas. Glasset er i bund og grund helt almindeligt glas, men det har været igennem en særlig proces, som har hærdet glasset langt over det sædvanlige. For det første er panserglas formet ved en langt lavere temperatur, og det bliver holdt varmt i meget længere tid end normalt (”kun” cirka 500 grader i hele 5 timer), og det er altså tricket, der gør panserglas særligt modstandsdygtigt over for slag og ridser. Faktisk gør denne proces glasset op mod 9 gange stærkere end det standardglas, der i forvejen sidder på dit ur.

Watchglassets styrke gør det særlig ideelt, hvis du gerne vil passe ekstra godt på dit ur. Man kan med sine store armbevægelser eller almindelig dagligdagsfærden nærmest ikke undgå af og til at komme til at støde sit ur ind i kanten af en dørkarm eller hjørnet af en reol. Og det kan med tiden gøre dit ur ridset og grimt. Er du uheldig, kan dit ur få så hårdt et slag, at glasset helt går i stykker, og det koster penge at få lavet igen. Watchglass eller urglas er derimod ganske billigt og kan ikke ses, når først det er monteret på uret. Det er en genial måde at passe på dit ur, så det altid ser nyt, skinnende og blankt ud.

Selvom watchglass er en hel del stærkere end dit normale urglas, kan det dog stadig godt gå i stykker. Der skal blot noget mere til. De fleste vil dog argumentere for, at det er bedre. Det er oftere det beskyttende lag, der bliver ødelagt, end selve uret. Watchglasset kan nemt fjernes og erstattes af et nyt, og det kan du sagtens selv gøre, uden at du skal ind til byen og have fat i en urmager. 


Vælg det rigtige watchglass

Vil du også gerne passe ekstra godt på dit ur og undgå kedelige brugsridser og eventuelle flænger? Så kan du bestille et watchglass panserglas hjem her hos www.watchfelt.dk. Vores watchglasses passer til alle ure med fladt glas. De fås desuden i alt fra 32 til 42 millimeter i diameter og passer altså til de fleste dame- og herreure. Er du i tvivl om, hvilken størrelse dit ur er, kan du blot tage en lineal eller et målebånd og måle det. Husk, at du kun skal måle selve glasset og ikke medregne rammen. Viser det sig, at dit ur for eksempel måler 37 eller 39 millimeter – altså et ulige tal, som vi ikke forhandler, skal du blot vælge et watchglass, der er en millimeter mindre end dit ur, og det vil sagtens kunne fungere.

Sådan monterer du et watchglass

Det er nemt selv at montere et watchglass eller et urglas cover. Der er dog nogle trin, du skal følge. Start med at spritte dit ur rent for støv og snavs ved brug af den klud, der følger med ved køb af dit watchglass. Fjern derefter plastikken fra dit watchglass, og placer det med to fingre på uret. Sørg for at det ligger helt lige, inden du klemmer det fast. Giv gerne watchglasset et par gode tryk, og pres det gerne fast med håndfladen i cirka 10 sekunder, indtil det for alvor er klistret godt fast. Får dit ur en dag et så hårdt slag, at urglassets beskyttelsescover går i stykker, kan du blot pille det af og senere montere et nyt. Dit ur eller urets egentlige glas vil ikke tage skade af det. Klik her for at finde dit watchglass, og få flere råd og vejledning under ”Beskrivelse”.

>> Køb Panserglas til kun 149 kr her <<Læs også: DE 7 MEST SOLGTE MSTR WATCHES ALLE VIL EJE I 2016