Omega

Vi sælger Omega vintageure med masser af historie bag sig og klassiske designs.

Firmaet, der senere hen skulle blive kendt som Omega, tog sin begyndelse i 1848, da dets stifter Louis Brandt åbnede et lille værksted i La Chaux-de-Fonds i Schweitz. Værkstedet gik under navnet Louis Brandt & Son og beskæftigede sig med at samle lommeure sammensat af dele fra lokale leverandører.

Efter Louis Brandts død i 1879 overtog hans to sønner, Louis-Paul og César, forretningen og begyndte grundet upålidelige leverandører at producere deres egne dele til deres ure.

Firmaet, der senere hen skulle blive kendt som Omega, tog sin begyndelse i 1848, da dets stifter Louis Brandt åbnede et lille værksted i La Chaux-de-Fonds i Schweitz. Værkstedet gik under navnet Louis Brandt & Son og beskæftigede sig med at samle lommeure sammensat af dele fra lokale leverandører. Efter Louis Brandts død i 1879 overtog hans to sønner, Louis-Paul og César, forretningen og begyndte grundet upålidelige leverandører at producere deres egne dele til deres ure.


Grundet firmaets stigende succes begyndte de to brødre at overveje mulighederne for at udvide. De besluttede at flytte produktionen til byen Bienne, der tidligere havde huset mange textilfabrikker, en industri der nu var skrantende. Som følge af den skrantende textilindustri tilbød Bienne skattefritagelse til urmagere i et forsøg på at genoplive byens industriområder.


I december 1879 lejede de to brødre så en etage i en fabriksbygning. Allerede året efter købte de to brødre hele fabriksbygningen. Firmaet ekspanderende hurtigt, og allerede to år senere måtte firmaet igen flytte for at følge med efterspørgselen. Denne gang flyttede firmaet til Gurzelen-distriktet, hvor firmaets hovedsæde stadig ligger den dag idag.

Flytningen gjorde det muligt for firmaet at “masseproducere” en række værker, der blev markedsført under forskellige navne. De første ure der forlod fabrikken i 1882 gik under navnene “Louis Brandt” og “Gurzelen” og var dermed en hyldest til firmaets grundlægger og dets placering. De to ure blev efterfulgt af “Décimal” i 1884 og Labrador i 1885. Disse ure dækkede forskellige segmenter i markedet, hvorfor firmaet i de fire følgende år voksede sig til et af de største producenter af ure i Schweitz. Produktionen lå på omkring 100.000 ure årligt, hvilket for tiden var et enormt antal.

Dankort, VISA, JCB, AX, Mobilepay, Paypal kortbetaling
Afbetal dit ur med Viabill - 0% renter 0% gebyr - læs mere her Udviklet af Bulldesign